söndag 18 april 2010

Rödgrönas "välfärd" ett pyramidspel

Gissa vilket parti? "En rättvis politik skapar lika möjligheter mellan människor och ger alla en chans."
De nya moderaterna är bättre sossar än sahlin-sossarna själva.

Sedan moderaterna blev det "nya arbetarpartiet" är det svårt att se någon skillnad på de politiska blocken. Men för all del, det finns gradskillnader i helvetet. De rödgröna lovar allt till alla, det är bara att höja skatterna. Ett pyramidspel som förutsätter en ständig ökning av antalet arbetare som betalar skatter och pensionsavgifter.

En bidragande orsak till att de rödgröna leder i opinionsundersökningarna är den behagliga illusion av att vara "god" mot miljön som en röst på miljöpartiet ger. Inte nog med det: eftersom deras bärande ideologiska princip verkar vara "antirasism" kan man också känna sig god genom att applådera invandring och mångkultur.

Miljöpartiet har till och med lanserat randiga valsedlar bestående av varannan svensk, varannan utlandsfödd. Vad är de ute efter egentligen, ett kastsystem där folk är uppdelade efter härkomst, religion och färg? Miljöpartiet befinner sig långt ifrån de nya moderaternas vision om att skapa lika möjligheter mellan människor och ge alla en chans.

Man skulle önska att det gick att peta hål på den där politiskt korrekta bubblan som så många lever i. En bubbla i vilken man ska fnysa på näsan om någon säger Gud. Om det inte var Allah som avsågs, då ska man visa kristligt saktmod och vända den andra kinden till.

Slutligen några ord om Piratpartiet. Det finns likheter mellan Piratpartiets uppdykande nu och Miljöpartiets en gång i tiden. Den gången utmanövrerades alternativet för missnöjda väljare, Ny Demokrati, nu är det SD som är måltavlan.

Läs vidare: Välfärdsstaten ett pyramidspel