onsdag 20 mars 2013

Vad är det för propagandalögner som västmedia egentligen sprider?

Nyheterna från Ungern som våra journalister så villigt förmedlar kommer från socialister och kommunister som är förbittrade över att ha förlorat makten.

Det är skamligt och okunnigt att anklaga Ungern för romernas problem när den ungerska regeringen ihärdigt arbetar för dessas rättigheter och ingalunda böjer sig för Jobbik, "fienden till höger". Integrationen har förbättrats under senare år vilket visar sig i det ökande politiska stöd regeringspartiet Fidesz får från romer/zigenare. Romernas problem är fattigdom, inte diskriminering.

Ett falskt påstående som utländsk press gärna sprider är att uniformerade garden skulle gå in i zigenarbyar och hota invånarna. Men sådant är strängt förbjudet enligt lag. Liksom i Sverige är det polisen och inte medborgargarden som ska bekämpa kriminalitet.

Anklagelser om xenofobi och rasism haglar i västliga medias rapportering från Centraleuropa. Vad med att se bjälken i sitt eget öga, den importerade antisemitismen och rasismen mot icke-muslimer?

Antisemitism och konspirationsteorier frodas knappast mer i Ungern än i Sverige och Norge där politiker och journalister svalt islamisternas bete och ständigt hetsar mot Israel. Bor det inte judar i Israel? För övrigt vågar väl snart inte en jude i Sverige avslöja sin tillhörighet av rädsla för att få muslimer och vänsteraktivister efter sig. Tänk på demonstrationen mot tennismatchen i Malmö där deltagarnas slagord var "Khaybar, khaybar ya Yahud", gör som Muhammed i Medina och döda och fördriv judar.

Detta till skillnad från Budapest där det finns judiska affärer som heter Haifa och som har världens näst största synagoga (den i New York är störst). Där människor kan gå trygga utan rädsla för att bli rånade eller våldtagna.

   Nu ska Ungern testas i det socialist-liberal-gröna EU-maskineriet