onsdag 24 mars 2010

Valfusk i vallokalen

Risk för smutsig valkamp på nätet, säger en statsvetare. Ett exempel, som han dock inte tar upp, är att socialdemokraternas nye chef för sociala medier är en f d AFA-huligan

I Lund fruktar polisen en stökig valrörelse. Extremvänstern är stark där och har tidigare attackerat borgerliga politiker, nu lär det bli Sverigedemokraternas tur att råka ut för AFA och Global Intifada och allt vad de kallar sig.

"Eftersom brottsligheten vänder sig mot det demokratiska systemet, borde den omfattas av den speciallagstiftning som heter författningsskyddet," säger en polischef. "I så fall blir straffskalan en helt annan. I dag rubriceras brotten ofta som olaga intrång eller ofredande, vilket är helt orimligt."

Ytligt sett verkar annars inte valkampen vara särskilt smutsig, åtminstone av de tråkiga debatterna på TV mellan Reinfeldt och Sahlin att döma. Anders Borg är en duktig finansminister, men frågan är hur länge till det går att ha öppna gränser för okvalificerad arbetskraft som hänvisas till att leva på bidrag. I det fallet är blocken förvillande lika.

Under 80 år har samma partier suttit i riksdagen, okej ett par har tillkommit, men några katter tillåts inte bland hermelinerna, Ny Demokrati kastades snabbt ut igen. Är verkligen befolkningen så rörande enig, eller bedrivs ett smutsigt spel bakom kulisserna med hjärntvätt som syfte?

År 2002 kritiserade Danmarks Radio sina kollegor på Sveriges Radio för att de kallade Sverigedemokraterna för "främlingsfientliga". Odemokratiskt och otänkbart i Danmark, sades det, journalister i statliga medier ska vara opartiska.

Sveriges Television är inte opartisk utan släpper fram representanter för AFA, "antifascistisk aktion", med utomparlamentariskt våld på agendan, att ohämmat hetsa mot demokratiska partier, både i TV-rutan och och i artiklar på SVT:s webbsida.

Att göra skillnad på partiers möjlighet till valpropaganda i skolan är återigen ett bevis på Sveriges katastrofala brist på demokrati. Svenskarna vet helt enkelt inte vad begreppet innebär. Lärare och skolelever likställer det uppenbart med "demokratin" i DDR, i Kina eller Nordkorea...

Läs vidare: Kräv valobservatörer till höstens val