onsdag 16 februari 2011

Frihet och frivillighet i Ungern och EU

http://spydet.blogspot.com/

Efter att ha frigjort sig från kommunismens ok har Ungern blivit ett mycket liberalt land. Social ingenjörskonst är inte populärt. Myndigheterna vill inte gärna lägga sig i medborgarnas göranden och låtanden. Det gäller även den omtvistade medielagen som journalister i väst har missförstått. I själva verket är den ganska mild jämfört med Sveriges och EUSSR:s ramlagar som slår ner på varje avvikelse från den politiskt korrekta normen.

Även synen på prostitution är liberal, faktiskt lite för liberal eftersom den ungerska lagstiftningen ger ungdomar mellan 14 och 18 år rätt att ingå såväl ekonomiska avtal samt att ha sexuella relationer. Var för sig är det inte fel, men i kombination kan det bli det. Men efter att frågan väckts i parlamentet kommer regeringen förmodligen att ändra lagstiftningen.

I sammanhanget kan man ju påpeka att EU:s nya grundlag främjar en speciellt frånstötande sida av ”arabisk kultur”; i Lissabontraktaten har man nämligen tagit bort det protokoll om pedofili, missbruk av småbarn, som fanns i tidigare traktater! Men det ignorerade våra politiker när de röstade för eländet.

Det vore klädsamt om den babblande och hycklande klassen försökte erinra sig Jesus ord om grandet och bjälken.

I Ungern ringer fortfarande kyrkklockorna klockan tolv. Ungrarna har inte glömt 150 år av turkisk ockupation. I det nya Eurabia kommer landet att förbli frihetens bastion och en tillflyktsort för dissidenter...

Gå inte på nidbilden av Ungerns nya regering