lördag 28 januari 2012

Två drömkandidater som lyfts fram i sossarnas jakt på ny partiledare

Paulina Neuding i Svenska Dagbladet:

"Jan Eliasson har som arkitekt bakom FN:s råd för mänskliga rättigheter skapat en plattform för diktaturer att föra fram sina intressen. I snart sex års tid har hans råd använts systematiskt för att motarbeta och underminera mänskliga rättigheter.

Margot Wallström
har hittills framför allt gjort sig känd som en särdeles tondöv eurokrat som varit beredd att till varje pris tvinga på folken i medlemsländerna en konstitution de inte vill ha. Säg hennes namn ute i Europa, och många kommer i första hand minnas den gång hon skulle hålla tal i koncentrationslägret Theresienstadt och var beredd att dra en parallell från dagens kritik av överstatlighet i EU till Förintelsen. I Theresienstadt!

På Youtube finns flera klipp där Margot Wallström vädrar sin syn på demokrati. 'Glöm inte att Europas ledare har investerat mycket politiskt kapital i detta', säger hon som svar på varför processen med Lissabonfördraget ska drivas vidare trots att det irländska folket (det enda som tillfrågats) röstat nej. 'Låt oss överlåta åt ledarna att diskutera vad man ska göra i en situation som denna', säger hon med en uppriktighet som får intervjuaren i irländsk tv att tappa hakan."

- - - - -
Mycket klarsynt skrivet. De där två sossepolitikerna är omvandrande pretentiösa tomheter som hamnat ett par snäpp över sin kompetensnivå. Undrar om Eliasson genomskådat att mördare och bedragare förvandlas till respektabla diplomater i FN:s korridorer, och att respektabla diplomater riskerar att förvandlas till mördare och bedragare.

"Föd inte odjuret"