tisdag 17 augusti 2010

En policy för invandring och välfärd

Stoppa de statliga bidragen till religiösa skolor, säger Sabuni, men medger att hon står tämligen ensam med sitt förslag.

Om man fick önskedrömma - det bästa vore att behandla kristna och muslimska skolor olika. Det är fel att fokusera på muslimers abstrakta rättigheter och bortse från deras avsikter och konkreta handlingar.

Tyvärr inser inte politikerna att deras stöd till muslimska friskolor också innebär stöd åt islamisk överhöghet och sharialagar; de inbillar sig att det gäller religiös frihet.

Integrationsminister Sabuni har fler goda förslag. Hon anser att det är orimligt att föräldrar får rätt till 16 månaders föräldraledighet även om barnet är fyra eller fem år när det kommer hit. Hon ser det som ett hinder för kvinnor att komma ut på arbetsmarknaden.

Rätt tänkt. Även om Sverige är ett rikt land och svenskarna arbetssamma är det inte rättvist att hundratusentals flyktingar ska ha samma förmåner som de som arbetar och bidrar med skattepengar. På lång sikt riskerar den offentligt finansierade välfärden att braka ihop.

Det är också ett modigt förslag. Nästa steg borde vara att bryta den gängse policyn att skapa inte bara nya mottagare för statliga program, men också nya väljare som stöder dessa program... läs vidare >>