söndag 27 november 2011

"Först ägnar man årtionden åt att rensa Sverige på kvicksilver, sedan sprider man ut det igen helt okontrollerat"

Det var en färdig uppgörelse utan någon som helst diskussion om riskerna, när EU:s tjänstemän beslutade om att förbjuda glödlampor. Inga studier av vad det skulle innebära för hälsan. Tänk om min lågenergilampa i källaren går sönder och kvicksilver sprids i alla skrymslen och vrår?

Kvalitén på ljuset är viktig. Glödlampor flimrar inte så man blir fnoskig. Nej, att rädda världens klimat var bara ett svepskäl, syftet med förordningen var att sätta konkurrensen ur spel för att stödja kompisarna inom belysningsbranschen som ville sälja mer profitabla lampor. Tänk vilken vinst, hundra kronor per styck i stället för någon krona!

Glödlampsförbudet är ett dumhetens monument. Skräckpropagandan runt den "Av Människan Skapade Globala Uppvärmningen" handlar inte om vetenskap utan om politisk aktivism.

"Väder, är vad som avgör om jag ska ta på mig långkalsonger i dag eller inte. Klimat, är hur många par långkalsonger jag har i byrålådan." Det är solen, de kosmiska strålarna och molnen som styr klimatet. Koldioxidens verkan är så liten att ingen kunnat mäta den.

Falska profeter: hur man använder grönt språk på ett smart sätt för att dölja sina dagordningar