söndag 25 juli 2010

Dålig integration trots att svensk ekonomi är bäst i Europa

Frede Westergaard skriver i Weekendavisen om hur det svenska etablissemanget med alla medel försöker undvika en diskussion om landets utlänningspolitik:

"Svensk ekonomi är för närvarande den som fungerar bäst i Europa, och Sverige som varken är hel- eller halvvägs in i euron - har inget behov av stora besparingar som de flesta andra EU-länder. Budgetunderskottet är mindre än EU:s regler om högst tre procent. Det oberoende Konjunkturinstitutet beräknade för en månad sedan att den ekonomiska tillväxten i Sverige i år kommer att vara 3,7 procent - den högsta i EU. Arbetslösheten på 8,8 procent låg dock med 403.000 personer förra veckan, 46.000 fler än vid samma tidpunkt under 2009.

Trots framsteg i opinionsmätningarna, finns det inget som tyder på att regeringsalliansen i valet kommer att få fler röster än vänsteralliansen. Därför kan Sverigedemokraterna få rollen som tungan på vågskålen, om partiet blir representerat i riksdagen. I givet fall kommer partiet att stödja en borgerlig regering. Men kommer statsminister Fredrik Reinfeldt att basera sin regering på Sverigedemokraternas mandat?

Det har han hittills undvikit att svara på. Men åtskilliga kommentatorer har uppmanat partierna att inte ha Sverigedemokraternas mandat i åtanke när valresultatet skall omsättas i en regering, såsom det faktiskt skett i vissa kommuner där partiet fick vågskålen att väga över efter valet fyra år sedan.

Dålig integration

Frågan är varför Sverige inte redan - trots utestängning från valprogrammen i TV - har ett invandringskritiskt parti i riksdagen. Integrationen i Sverige fungerar sämre än i Danmark, om den beräknas som nettoutgifter av offentliga medel. Oroligheter med skadegörelse och mordbrand i de invandrartäta områdena kring städer som Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Södertälje är också mer uttalade och frekventa än i Danmark. "

Läs också: Valet kommer att visa om svenskarna har blivit galna