lördag 24 juli 2010

Svenska politiker rasistiska gentemot danskarna?

Medan AIK-fans fysiskt misshandlar danskar kör Stureplans-maffian i riksdag och television med psykologisk krigföring:

Från Svenska YLE: "Danmark och Sverige har börjat gnabbas om en grupp rumänska romer som utvisades från Danmark nyligen. Romerna anklagades för illegal övernattning och stöld på en koloniträdgård i Köpenhamn.

Den svenska riksdagsledamoten Maria Leissner anklagade Danmark för rasism och hänvisade till rätten till fri rörlighet för EU-medborgare. Den danska justitieministern Lars Kofoed säger nu att han är fullständigt likgiltig för vad svenska politiker hittar på att säga i Sverige i sommarvärmen."

Från bloggen Politiskt inkorrekt: "Är Danmark rasistiskt? Är danskarna? Är utvisning av utlänningar, som inte bidrar, rasistiskt? Det är frågor som Dansk Folkepartis Martin Henriksen gärna vill ha ett klart, svenskt svar på. Och det ska vara ett officiellt svar från högsta instans.

Henriksen har bett Danmarks utrikesminister, Lene Espersen, att framföra spörsmålet till den svenska regeringen efter att svenska politiker ett flertal gånger under de senaste dagarna ha beskrivit dansk utrikespolitik som rasistisk."

Läs också: Danska unga kvinnor beväpnar sig