torsdag 9 september 2010

I Afghanistan förstörs biblar men koranbränning går inte an

Liksom olika kristna kyrkor tidigare, måste muslimer tvingas överge vissa förutsättningar som är exklusiva för dem. Tuktande och tämjande av religion är en av civilisationens oupphörliga sysslor. De som låtsas som om vi kan hoppa över detta har lurat sig själva och ber om problem, inte bara i framtiden, men inom den närmaste nutiden.

Att inte reagera med våld på pastor Jones koranbränning är ett sådant krav. Flaggor får brännas, karikatyrer får göras, det är bara tyg och papper. Naturligtvis är pastorns påhitt en present till islamiska grupper som så innerligt gärna vill framställa islamkritiker som reaktionärer. Men än sen då, välkomna från medeltiden till det tjugoförsta århundradet...

Dock oroar det USA:s befälhavare i Afghanistan att islamisterna blir arga på hans soldater. Han borde inte oroa sig mer än vanligt. Den islamiska förpliktelsen till att besegra de icke-troende kommer aldrig aldrig att upphöra. Islamisterna behöver ingen provokation för att bli förnärmade, vreden är inbyggd i deras religion. Den 11 september 2001 slog de ihjäl 2.976 människor utan någon annan anledning än Koranens budskap.

Den där general Petraeus borde haft vett att hålla tyst, hans reaktion är utan proportioner med tanke på att amerikanska soldater i Afghanistan förra året fick order om att elda upp sina biblar för att inte trampa på några ömma tår... läs vidare:


d d ab ab ex ex svd dn ab vg svd dn svd dn ab svd svd svd dn dn dn svd dn ab ab ex d d dn dn dn d