fredag 3 september 2010

Kopplingar mellan islam och nazism - den frågan ställdes aldrig i valfilmen

Fotot är från Qalandiya Checkpoint mellan Jerusalem och Ramallah den 23 mars 2010

Vad man än anser om Sverigedemokraterna måste de ges en rättvis behandling. Det fick de inte av TV4 som inte ville visa deras valfilm.

I filmen ställdes två alternativ mot varandra: ska statens budget gå till pensioner eller invandring? Illustrerat av en kvinna med rullator och tre kvinnor i burka. Ganska oskyldigt kan man tycka, men det tog hus i helsike hos överheten och dess babblande medhjälpare.

Det är inte islam reklamfilmen handlar om, även om bildspråket kunde tyda på det, ett bildspråk som kan skrämma bort tänkbara SD-väljare. Det blir nästan för visuellt påtagligt med de tre burkakvinnorna som skyndar mot disken med statsbudgeten.

Speakertexten riktas emellertid inte emot invandrarna som individer, utan emot INVANDRINGEN, alla de miljontals människor som gärna skulle vilja flytta till Sverige; där måste bromsen ner. Det finns ju något som heter pensionsbroms som rättar sig efter statens inkomster, varför finns det då ingen invandringsbroms?

Att statsbudgeten måste prioritera mellan invandring och välfärd är inte kontroversiellt, i budgetfrågor ställs alltid grupper mot varandra. Vård och omsorg får 60 miljarder medan invandringen kostar mycket mer. Den svenska staten har med åren blivit rikare, ändå stagnerar välfärden. Pengarna går inte till skola, vård och omsorg, de går till bidrag.

Berit skriver: "Jag vet inte om ni är så avtrubbade att ni inte ser det men sjukvården är ett område där man verkligen ser hur det måste ransoneras i Sverige. Mängder av människor måste vänta på operationer och utstå smärta i månader...år...i väntan på höftledsoperationer och andra behandlingar."


Fotot taget nära Stortorget i Malmö

Läs vidare: Islamonazism eller Fredens religion?