torsdag 8 december 2011

Rystende udvikling i Breivik sagen

Breiviks forsvarer vil indkalde Fjordman som ”medskyldig” – og leger dermed med helvedes ild!

Det er sikkert som amen I kirken, at morder Anders’ advokat, Geir Lippestad, vil føre Fjordman og Document.no’s redaktør Hans Rustad som vidner i den kommende retssag. Spørgsmålet er, hvordan han vil ”markedsføre” dem!




Af Hans Erling Jensen

Der er gået godt fire måneder siden Norgesmassakren. Gerningsmanden, Anders Breivik, som netop er blevet erklæret skingrende sindssyg, sidder forsvarligt bag og slå, mens stort set alle islamkritikerne, debattørerne og bloggerne, der fik et ordentligt skud for boven, er kommet tilbage i kampen igen. De første spådomme, som huserede efter udåden, om at islamkritikken skulle være blevet bombet fem eller ti år tilbage, har vist sig at have ringe forankring i virkeligheden.

Måske har et par Skandinaviske bloggere valgt at trække bundproppen ud i kølvandet af katastrofen. Andre, inklusive mig selv, valgte at tage en velfortjent ferie, tænke over det, vi havde bidraget med for sidenhen at kunne besvare spørgsmålet: ”Var det det hele værd?”

Jeg er af den opfattelse, at det var og er det hele værd, og at det kommer til at være det i fremtiden. Norgesmassakren har klart og tydeligt vist, at kundskabsniveauet omkring den stundende værdi- eller kulturkamp trænger til at udvides langt ud over de eksisterende rammer.

Den politisk korrekte elite tøvede ikke

Allerede inden støvet havde lagt sig efter eksplosionen i Oslo centrum og de sidste døde hentet fra Utøya viste den etablerede presse med det ”rigtige menneskesyn” endnu en gang, at de ikke ejer evnen til at reflektere. Skylden for massakren blev hurtigt uddelegeret til den ”ekstreme højrefløj”, som på grund af deres retorik var blevet Breiviks idoler. Tekstfragmenter og personnavne blev med lynets hast rystet ud af Breiviks 1.500 siders manifest, og straks konverteret til hadefulde avisartikler og medieindslag, hvor Fjordman, Hedegaard, Robert Spencer, Sverige Demokraterne, Dansk Folkeparti og Siv Jensen fra det norske Fremskridtsparti fik ansvaret for Breiviks morderiske aktion!

Som enkeltpersoner blev vi, der tilhører islamkritikerne, og derfor straks erklæredes for Breiviks idoler, udsat for kritiske – ja endda hadefulde – udfald fra familie og venner, hvor det blev gjort klart for os, at vi var – om ikke direkte skyld i, så i hvert fald – medskyldige i massakren.

Vi var mange, der havde det dårligt i denne tid. Det er ikke sjovt, at føle sig tvunget til at forsvare sig, når netop vold – og da specielt massakrer af denne dignitet – ligger en så helt og aldeles fjernt! Tak og lov kom der også et par hurtige guldkorn ud i cyber, som kunne anvendes for at sætte tingene i perspektiv.

Følgende skrev jeg til, dem der angreb mig personligt i dagene efter massakren:
”Selv om jeg har kritiseret islam og den elitistiske omfavnelse af masseindvandring af mennesker fra den udemokratisk ideologi, islam, er jeg ikke mere skyldig i Anders Breiviks handlinger, end almindelige socialdemokrater var skyld i Andreas Baders og Ulrike Meinhoffs morderiske socialistattentater i halvfjerdserne!”

En usund presse etik

Den skandinaviske presse – i særdeleshed den norske – har siden massakren svælget i angreb på personer, der er kendte for at have kritiske meninger om islam, eller som i forbindelse med massakren har taget stilling i indvandringsspørgsmål. Skaderne efter en altovervejende politisk korrekt presses hærgen er mange. Utallige sår kan aldrig heles og andre vil svide i årevis fremover.

Advokaten erklærer Fjordman skyldig

Ifølge norske VG, mener Geir Lippestad, Anders Breiviks advokat, at Fjordman og hans ligesindede på nettet er ansvarlige for at hans gale klient gik til angreb den 22. juli i Oslo og på Utøya!

”Det er for let at slå ud med armene og sige, ”jamen jeg anede da ikke at nogen kunne finde på at gøre som Anders Breivik!” Man har altså et ansvar, når man udtrykker sig på en ekstrem måde”, påpeger Geir Lippestad.

Hvis vi nu skal lege med tanken om, at alle, der har ytret sig i en bestemt sag, også er ansvarlige i de hændelser, der udspringer af emnet – måske ikke ligefrem straffeskyldige, som Lippestad pointerer, men de skal i hvert fald indgå som en del af den psykiske analyse, mener han – så vil det absolut gøre verden mere kalejdoskopisk og betydeligt vanskeligere at manøvrere i.

Refleksion over sandhedsindholdet

På en eller anden måde, synes jeg, at tanken er i orden. Det giver mening, at mennesker ikke bare kan skrive noget og så regne med at alle modtagere bare læser det og sidenhen glemmer det. Sådan fungerer virkeligheden ikke. Fjordman erklærer sig ”ikke skyldig”. Jeg har læst alt, hvad han har skrevet. Og Peder ”Fjordman” Jensen har aldrig opfordret til vold. Han har der i mod påpeget, at vold sandsynligvis vil blive et resultat af svigtende politisk indsigt og dermed afsavn af adækvat handling! For at underbygge sine teser, har han henvist til historik og aktuelle begivenheder, hvor elementet islam indgår. Det er ikke anderledes end den metode, de fleste andre forfattere, der beskæftiger sig med virkeligheden og fremtidsscenarier, anvender sig af.

En meget plausibel årsag

Når Geir Lippestad så fortsætter sin udlægning af skyldsspørgsmålet med at udtale; ”at vist findes der ytringsfrihed, men dem, der kommer med fejlinformation, er med til at skabe farlige situationer, som de må tage et ansvar for”, jamen da har jeg da lyst til først – for at blive ved Breivik sagen tage en artikel frem som VG bragte den 22. april 2002. Overskriften – som er helt uimodsagt i artiklen – har denne skræmmende ordlyd, som indholdet bygger op om på en meget overbevisende måde:

Sheikh Omar Bakri Muhammad vil gjøre Norge til en islamsk stat, styrt etter sharia-lovene

Var det i virkeligheden denne artikel, formidlet af den største norske avis VG, der satte Anders Breivik i gang. Årstallet og tiden passer perfekt med Breiviks egne informationer, om hvornår han besluttede sig for at starte sin egen krig mod systemet! Kan forklaringen være så enkel, at Breivik simpelthen har villet forsvare sit fædreland, et ønske enhver normal ung mand opvokset i en demokratisk retsstat burde have indpodet i sine gener.

Postlude – så gå dog hele vejen!

Hvis de norske dommere, mod min forventning (jeg håber de er klogere), skulle lade Geir Lippestad køre sit ansvarsudelingsshow på den måde, han har tiltænkt, så åbner det op for mange vidtrækkende spekulationer. Hvor langt ud i periferien kan man drive et hændelsesansvar? Hvor tykke eller tynde skal eller kan trådene mellem de ansvarlige og de klandreværdige hændelser være, for at ansvarsdeltagelse kan påberåbes? (For mange år siden, var der en sag med en mand, der blev dømt for mord, fordi han angiveligt havde hypnotiseret en anden til at udføre gerningen. I dag ville den nok i Danmark komme under ”far fetched” reglerne!)

Jeg vil da opfordre Lippestad til at hente VG’s redaktion ind som ”ansvarlige medskylds vidner” sammen med Sheik Omar Bakri, der da absolut må være en interessant vidnesperson, i det hans medskyldighed i massakren kan forklares på en meget enkel måde. Han truer Norge som nation, Breivik har lært i skolen, at fædrelandet står over alt andet! Det skal forsvares til enhver pris, hvilket han så mente han gjorde den 22. juli!

Jeg har besluttet mig for længe siden. Jeg tager gerne et medansvar for Breiviks gerninger – som skribent og ”whistle blower”. Jeg har blogget i 5 år, jeg har kritiseret islam og islamdyrkende muslimer i mere end 10 år. Det er min ansvarsdel. I 1400 år har muslimer ført krig mod alt og alle, der ikke uden protester har lagt sig på maven for Muhammed og hams gud Allah. Altid med henvisning til koranens tekst, der jo er Allahs uforanderlige ord til evig tid.

Myrderierne, folkeundertrykkelsen og ondskaben er velbelyst i utallige værker, som er til offentlighedens rådighed – også politikernes – over hele verden.

Jeg kræver og forlanger i min opgørelse, at de selv samme mennesker, der tillægger Fjordman, Rustad, Hedegaard, Spencer, Pipes og endda ude i yderste led mig slev, et medansvar for Anders Behring Breiviks handlinger, på grund af de meninger vi har udtryk på skrift eller i tale, – at de mennesker offentligt vil slå til lyd for og undertegne et manifest, der giver samtlige imamer, mullaer, biblioteker og boghandlere, der falbyder koranens tekst og indhold i tale og skrift et medskyldigheds ansvar i alle de krige, folkemord og terroraktioner, som er udført af muslimer i Muhammeds og Allahs navn!

Gør disse megalomaner (pressen, Geir Lipstad, kultureliten, Stoltenberg med flere) ikke dette; – går de ikke dette skridt videre, da rækker deres idioti kun til at bekræfte Breiviks sindssyge virkelighedsopfattelse, nemlig at der findes en mega konspiration, der forsøger på at ødelægge den vestlige verden!