torsdag 22 april 2010

Val i Ungern och Sverige

Valet i Sverige är mer odemokratiskt än i Ungern, åtminstone i televisionen. De röda smygkommunisterna i Sveriges television visar konstant Gudrun Schyman med sin röda klänning, och rödgröna hånflin från Ohly, Sahlin, Eriksson, Wetterstrand, Bodström och alla deras underhuggare i Gomorron Sverige.

I Ungern upplyser man ärligt tittarna om att det är politisk reklam och att den är betald. Det gör man inte i Sveriges sosse-tv. Det är fantastiskt att ett före detta kommunistiskt land som Ungern undviker allt mygel och korruption i politiken medan vi har statligt partistöd och kommunistindoktrinering.

Äntligen har kommunisterna blivit av med makten i Ungern! Nu är det Fidesz som styr, de Unga Demokraterna. Brussels Journal skriver:

"Samtidigt som de kommer att minska skatter och krympa många ministerier, kommer Fidesz också att orsaka turbulens i Europa. Partiet kommer att plåga de som ljuger om sin politik i Bryssel. De ena frågan som Budapests nya ledning kommer att ta upp är behandlingen av minoriteter och den andra gäller ekonomi. (Förresten! tre av de fyra romerska parlamentariker är Unga Demokrater.)

Tänk bara på Greklands kreativa bokföring och flera kommande konkurser som påverkar Ungern ekonomiska tillstånd. Fidesz nya team menar att de eurokratiska sympatisörerna för socialdemokraterna gav bailout-pengar som möjliggjorde för dessa att sitta kvar. Fonderna kom under villkor som förhindrade att de blev förnuftigt investerade. Lån till verksamheter som ger vinst - bra investeringar - skulle ha garanterat återbetalning. Att tillåta räddnings-pengar som ska användas för betalningar till politiska favoriter blockerade en väg som ledde till ingenstans."

Läs vidare: Okunnigt om Ungern