fredag 3 september 2010

Valcensur i skamvrån

Inte bara Mona Sahlin tror att det är okej att komma med svepande fördomsfulla uttalanden om Danmark. Även TV4-journalisten Sundström hetsar mot broderfolket. Pia Kjærsgaard (bilden) skriver:

"Svensk TV4 är en makthavare i det svenska samhället. Det är Sveriges största tv-kanal. När de har en åsikt om något, hör många det. Och när de censurerar bort något, hålls lika många i okunnighet.

Samma tv-kanal sände förra året filmen "Världens lyckligaste folk", gjord av den så kallade journalisten Lena Sundström från sin bok med samma titel. Filmen var en lång nedsvärtning av danskarna i allmänhet och Dansk Folkeparti i synnerhet.

Det var en partsinlaga, en ung journalists och en tv-stations vendetta mot allt som de inte själva gillar - fosterlandskärlek, respekt för värderingar, historia, flaggan - Gud, kung och land, om man så vill. Ett långt misstänkliggörande av politik och mänskliga motiv i Danmark."

Danmark har en bra politisk kultur. Därför vågar danskarna tala klarspråk om vikten av demokratiska traditioner. Igår visades ett debattprogram i dansk television om det ensidiga och inskränkta svenska debattklimatet...