måndag 20 februari 2012

Det skulle kunna skrivas många sådana böcker som klassikern "Inte utan min dotter"

I Norge gick som en följetong under flera års tid historien om två barn som hölls fångna i Marocko av sin pappa och slutligen smugglades ut och återförenades med sin mamma. Pappan Khalid Skah är en känd idrottsman, med flera världsmästerskap i löpning. Mamman är den norska inredningsarkitekten Anne Cecilie Hopstock. Skah hävdar att hon tog hjälp av beväpnade norska kommandosoldater för att hämta barnen. Marockanska myndigheter kräver att de inblandade blir straffade.

Men det är inte många av dem som blir bortförda och eventuellt hemförda som blir uppmärksammade.

Den italienska bloggen Lisistrata beskriver hur en en tunisier kidnappade sin lilla tvååriga dotter, Martina, och tog henne till Tunisien. Den italienska ambassadören där accepterade tydligen åtgärden.

Spjutflickan kommenterar:

I Danmark har vi upprepade gånger hört hur okunniga och naiva danska kvinnor, som gift sig med muhammedaner från andra länder, berövats sina barn.
Barnen har förts bort av fadern och uppfostrats i ett främmande land, tex av barnets farmor.
I Danmark är man i regel hjälplös inför dessa problem och måste inse att barnet aldrig kommer tillbaka. Andra lagar gäller i andra länder. Och dessutom går staten Danmark in för mångkulturen!

Barn som blir bortförda till arabiska länder