söndag 18 juli 2010

Damn’ if you do, damn’ if you don’t

Natten mellan fredag och lördag drabbades den franska staden Grenoble av våldsamma upplopp mellan stadens ungdomar och polis. Fakta verkar triviala, skriver Skjoldungen:

"Ett par 'kulturberikare' rånade ett kasino, men under flykten dyker polisen upp. Rånarna skjuter en polis som skjuter tillbaka och dödar den ene. Akt II följer den islamiska logiken: cirka sextio bilar bränns, kvarteret härjas, butiker slås sönder och när polis och räddningstjänst anländer skjuter "ungdomarna" skarpt etc, etc ..."

Det var den lokale imamen som under fredagsbönen fått känslorna att svalla. Med bakgrund i sådana mer eller mindre dagliga händelser är det kanske inte förvånande att Frankrikes nationalförsamling beslutat att förbjuda burka och nikab på offentliga platser. Plaggen ses som ett uttryck för växande islamisk radikalisering och fundamentalism.

Tvånget för muslimska kvinnor att bära slöja får dem att känna att de tillhör den världsvida islamiska umman snarare än landet de bor i. Barnen påverkas också till en diskriminerande syn på kvinnor och män, muslimer och icke-muslimer...

läs mer: Fördrivningseffekten slår in
sds ab ab gp dn ex ex dn svd dn dn dn dn gp smp dn dn svd d d sds