söndag 18 juli 2010

Ensamkommande?

Våra pensionsräddare? Kvalificerade för arbetsmarknaden och entusiastiska för jämställdhet mellan kvinnor och män? Så småningom invandrar deras anhöriga, kan dessa bidra till samhällsekonomin? Även invandrare blir för övrigt pensionärer.

Kommunerna pressas att ta emot flyktingungdomar. Det handlar om pojkar från företrädesvis Afghanistan och Somalia i åldersgruppen 16 till 20 år. Bara en dryg procent av de ensamkommande ungdomarna till Sverige är flickor.

Samtidigt är bristen på lägenheter stor i många kommuner. För att inte tala om arbetsmarknaden. Under det första kvartalet 2010 var drygt 164 000 ungdomar i åldern 15-24 år arbetslösa. Detta motsvarar en relativ arbetslöshet på 28,0 procent.

Kvinder for frihed skriver: "Vi hører i medierne om at der kommer flere drenge/unge mænd hertil fra landet, uledsaget. Vi hører aldrig at der kommer unge piger.

Kvinder i Afghanistan risikerer fængselstraf hvis de løber hjemmefra fordi de ikke vil giftes med den mand, som er aftalt at de skal giftes med. Derved risikerer de fængselstraf.

Men de får også fængselstraf hvis de bliver voldtaget.

Dommere i Afghanistan konkluderer at hvis du stadig er i live efter en voldtægt må det være fordi du nød det og ikke gjorde modstand. Og du skal i hvert fald møde med 4 vidner for at undgå fængselstraf."

Läs också hur skarpsynt bloggen Vår stund i Sverige genomskådar begreppet ensamkommande flyktingbarn, här >>
sds sds sds dn dn