söndag 25 december 2011

Den europeiska arresteringsordern

Varför förnekar det muslimska Turkiet så ihärdigt sina illgärningar mot det kristna armeniska folket? Svaret hittar man i den islamiska mentaliteten. Att ljuga är tillåtet enligt Koranen. Det finns inga skuldkänslor, bara skamkänslor om lögnen blir avslöjad. Det är som pojken på dagis som förnekar att han vält mjölkglaset fast alla sett det hända.

Naturligtvis är det vidrigt att påstå att ett folkmord inte ägt rum, men det är vansinnigt att låta politiker som Frankrikes Sarkozy bestämma vad som är historisk sanning. Nu vill han göra till ett brott att förneka massmordet på armenier som skedde år 1915. Politikers påbud är inget som seriösa historiker ska behöva fästa något avseende vid, deras uppgift är att forska för att få fram fakta.

När det gäller Förintelsen av judarna är det mest islamister som Irans Ahmadinejad som är förnekare. Samt en och annan udda figur. För några år sedan greps en förintelseförnekare på tysk begäran i Storbritannien. Den europeiska arresteringsordern gör sådant möjligt. Ändå är förnekelse av Förintelsen inget brott i Storbritannien, däremot i Tyskland. EU går i sömnen mot en polisstat.

Folkmordet på armenierna - vilka blir nästa offer?