måndag 6 maj 2013

Både extremhöger och extremvänster är helt blinda för faran från islam

Igår demonstrerade det judefientliga partiet Jobbik mot Judiska världskongressens möte i Budapest. Men en magyar är aldrig svarslös,  premiärminister Viktor Orbán sa ifrån: “Nolltolerans mot antisemitism råder i Ungern”.

Ungern saknar tyvärr normala invandrings- och islamkritiska partier som Sverigedemokraterna och Dansk Folkeparti. Kanske därför att det konservativa regeringspartiet Fidesz är just det! Frihetlig socialkonservatism och nationalism är norm i Ungern. Högerextrema Jobbik är inget alternativ, de är helt blinda för faran från islam. I likhet med den svenska rödbruna vänstern har de fått judar och Israel på hjärnan och har därför lierat sig med diverse radikala grupper i den islamiska världen. Skillnaden är att i Sverige har vi dessa grupper här hemma också, medan Ungern hittills har varit ganska förskonat.

Jobbiks världsbild är totalt utan förankring med verkligheten. Det verkliga hotet är radikal islam som ser Israels förstörelse som något som fullbordar Koranens religiösa budskap. Ett hot som påverkar inte bara Israel, utan även Västvärlden och världen i stort.

Det är något besynnerligt med de snabbt växande europeiska “krypto-fascistiska” rörelserna. De har alla samma nationalistiska och anti-kapitalistiska retorik. De hatar alla de två Satan från Irans propaganda, Israel och USA.

De använder mystiska namn - Gyllene Gryning, Rött och Svart, Fem Stjärnor. Deras favoritledare Beppe Grillo imiterar Mussolini så ofta han får en chans. Mest egendomligt är att alla dessa “nationalistiska” rörelser inte har ett ont ord att säga om att 50 miljoner muslimer nu befolkar huvudstäderna i Europa.

   Fidesz är bäst men Jobbik är pest