torsdag 12 augusti 2010

Eller ta rättspolitiken!

Alla partier utom Miljöpartiet och Vänsterpartiet är överens om hårdare straff för grova våldsbrott. Wetterstrand och Ohly ömmar mer för brottslingarna än för brottsoffren. Bra mycket vettigare är att, som Folkpartiet föreslår, snabbt kunna låsa in brottslingarna med hjälp av särskilda ungdomsdomstolar.

"Skolk i betygen, betyg i ordning och uppförande, förbud mot islamisk kvinnoförnedring, och föräldrar till bråkiga ungar i skolan är de vettigaste förslagen på mycket länge från en politiker. Björklund börjar bli mycket bra."

Skriver Tony i en kommentar. David genmäler:

"Apropå det Tony säger om att Björklund börjar bli bra. Tror du på fullt allvar att FP/Björklund kommer att driva denna fråga efter valet? Knappast. Det är en närmast klassisk "gren" som FP är mästare i. Minns ni förslaget om språktester osv? Drev FP den frågan vidare då? Nej, såklart inte. Röstfiske utan förankring är vad det handlar om."

Björklund menar nog lika mycket allvar med sin rättspolitik som Sverigedemokraternas Åkesson. Skillnaden är att FP är bundet till händer och fötter av den rådande politiska korrektheten. Partiet är splittrat, det finns gott om folkpartister som till skillnad från partiledaren inbillar sig att liberalism betyder att vända den andra kinden till och vara tolerant mot de intoleranta. Men friheten och demokratin måste försvaras.

läs vidare: Kvinnors trygghet