tisdag 17 augusti 2010

Många invandrarkvinnor dras till Göran ...


... men på grund av familjelojaliteter blir Kristdemokraterna oftast lottlöst vid valurnorna, säger debattören Dilsa Demirbag-Sten.

Jag kommer osökt att tänka på kommunstyrelsens ordförande i Malmö, den anti-israeliske socialdemokraten Ilmar Reepalu. Eller den socialdemokratiska Broderskapsrörelsen som inte längre är kristen utan religiös i största allmänhet. Socialdemokraterna sträcker sig ganska långt för att få invandrarröster, och möts förmodligen på halva vägen av släkters och klaners överhuvuden som bestämmer vilket parti som ska få rösterna.

Tankefriheten står inte högt i kurs om man inte själv får bestämma vilket parti man ska rösta på. Det heter ju att valen är hemliga, det är därför vi stoppar ner valsedeln i kuvertet bakom ett skynke.

Enligt Europakonventionen har var och en rätt till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet. Denna rätt innefattar frihet att byta religion eller tro. Det där är det tydligen lite si och så med, byte av religion kan vara livsfarligt, om än byte av parti inte borde vara det. Det är bara att hoppas att fler kvinnor vågar kasta av sig hedersförtrycket.

Läs vidare: Kampen om muslimska röster i Sverige