söndag 10 juli 2011

Gazas vänort i Sverige

Gaza Grand Palace Hotel tar knappast emot judiska gäster. Inte bara i Gaza är det farligt att vara jude:

Ett amerikanskt filmbolag ville spela in en film, baserad på en bästsäljare med ett judiskt tema, i Malmö och Skåne. Plötsligt skrotades planerna.

Anledningen var att Simon Wiesenthal Center avråder. Malmö - den mest muslimtäta storstaden i Europa - är beryktat för hatbrott mot judar. Även antisemitiska uttalanden av kommunalrådet Ilmar Reepalu har väckt anstöt.

Utöver Malmö är det bara Turkiet som centret avråder judiska resenärer att besöka i Europa. Således kan snart Sverige placera sig i Mellanöstern på kartan, åtminstone om man ska döma av nyheterna på Sveriges Television, som är en av de högljuddaste aktörerna i propagandan mot Israel.

Men det finns ingen anledning att bojkotta Israel, inte för Gazas skull. Varför ockuperade Israel Gaza och Västbanken? Därför att de blev överfallna av de omgivande arabstaterna och var tvungna att försvara sig.

Den israeliska regeringen var på väg att avskaffa de judiska bosättningarna, och började med Gaza. Vad hände? Gaza blev en raketbas riktad mot Israel. Inte underligt att israelerna gett upp planerna att tömma bosättningarna på Västbanken. Efter alla dessa år, är det någon mening att tala om bosättningar? Det skulle vara som att kräva att andra världskrigets folkomflyttningar i Europa skulle återställas.

Israel är en demokrati. Alla israeliska medborgare, även araber, har samma rättigheter. I parlamentet och i högsta domstolen sitter araber, och det finns israeliska ambassadörer och generaler som är araber. Arabiska är ett av Israels officiella språk.

Om araberna slutar skjuta raketer blir det fred, men för israelerna skulle det vara självmord att lägga ner vapnen.

Om Israel går under går vi alla under