tisdag 16 oktober 2012

Bravo Schweiz!

   

Så är kränkningsjunkierna förnärmade igen:

"Den senaste reklamkampanjen för det schweiziska flygbolaget har inte gått obemärkt förbi. På reklam i storformat i den tyskspråkiga delen av Schweiz visas den schweiziska flaggan tillsammans med parollen 'Kreuz ist Trumpf'. Det betyder bokstavligen 'Korset är en fördel', eller 'Klöver är trumf' för entusiaster av Jass, det traditionella kortspelet. En dubbel innebörd som inte alla har kunnat förstå.

Muslimerna i Schweiz har reagerat kraftigt på denna bild. På vissa forum är internetanvändare upprörda över att Schweiz sålunda gör hänvisning till 'korset' och inte 'det schweiziska korset'. Deras häftiga reaktion är inte en överraskning för den turkiska journalisten Cemil Baysal: 'Inte långt efter de känslor som orsakats i den muslimska världen av filmen 'Muslimernas oskuld', känner många muslimer att denna paroll är en provokation och en attack mot islam'. - Schweiz för sin del har försäkrat att kampanjen inte innehåller några religiösa eller politiska budskap."

Vad står korset för? Spöstraff för att dricka alkohol, avhuggning av en hand för stöld, hängning för homosexualitet, stening av kvinnor för äktenskapsbrott, halshuggningar...?

Asylbluffen: även Schweiz låter sig luras