söndag 18 september 2011

Att upprätthålla den eviga fantasin om att man är 'offer'

Västerländska brottsbekämpare, liksom den stora allmänheten, har svårt att förstå varför så många konverterar till islam under fängelsetiden, eller radikaliseras genom kontakt med andra kriminella muslimer.

Nicolai Sennels är en känd dansk debattör som arbetar som psykolog på fängelser. Han säger:

"Islam är den perfekta religionen för att rättfärdiga och ge skäl till dem som känner sig attackerade att upprätthålla den eviga fantasin om att man är 'offer'. Islam står också 'högre' än kristendomen.

Vi måste hitta en plats på vår planet där sådana människor kan leva utan press på sig att integrera sig och där deras omgivning inte blir lidande på grund av deras anti-sociala uppförande, religiösa fantasier och brist på medverkan i vårt samhälle."

Så in i Norden med islamiska terrorförsök de senaste dagarna:

11 september greps tre islamister i Göteborg, misstänkta för att vilja mörda Lars Vilks på 10-årsdagen av attacken mot Twin Towers. Den ökända Bellevuemoskén i Göteborg var kommandocentral för terrorplaneringen.

12 september måste Kurt Westergaard lämna Norge, då polisen inte var säker på om de kunde försvara honom mot islamiska terrorister. Det var Oslos islamiske gangsterboss som låg bakom mordplanerna.

16 september greps två somaliska islamister i Finland för att finansiera och rekrytera till terror.

En banbrytande statistisk analys av islamiska läror här >>