torsdag 22 september 2011

En grekisk utväg från euro och invandring

Dags för grekerna att återgå till drakman, den valuta som användes innan euron infördes år 2002. Det skulle innebära en devalvering som skulle gynna exporten, och ge grekerna en chans att arbeta sig ur krisen.

Tyskar och andra nordeuropéer är grundligt trötta på sydeuropéernas pensionsålder. Våra politiker är dumma hippies, som vill behaga världen och inte kämpa för sitt eget folks intressen.

Den största komedin är att EU även betalar till Turkiet och Nordafrika.

Om man skrapar på ytan till den finansiella kollapsen i delar av euro-området som tex Grekland, är bilden inte riktigt den som media vill få oss att tro.

Det går inte att förneka att en orealistisk socialpolitik som landet inte har råd med är en stor del av problemet. Men andra faktorer har också spelat in. De länder vars ekonomier nu kollapsar har utsatts för en aldrig tidigare skådad massinvandring, vilket under de senaste åren resulterat i stora sociala och ekonomiska problem.

Allt detta har uppmuntrats från vänsterkantens anarkister, vars mål är att se en kollaps av västerländska nationer och de stöds av socialistiska partier som räknar med valframgångar till följd av demografiska förändringar.

Finns det någon som faktiskt vill ansluta sig till euron?