fredag 8 juni 2012

Det är så "otroligt"

Harwin Central Mall, Houston, Texas: Den allra första butik man kommer till i shoppingområdet hade denna skylt på glasdörren. Butiken drivs av muslimer.

"Vi kommer att ha stängt fredag ​​11 September 2009 till minne av Imam Alis martyrskap."


Det är lätt att uppfatta skylten som en provokation. Var Imam Ali en av piloterna som flög ett av planen in i tvillingtornen? I Texas, av alla ställen, firar man en muslimsk terrorist som martyr?

När butiksägaren upptäckte folkets vrede skyndade han sig att sätta upp en ny skylt, som förklarade att martyren de hedrade dog år 661. Imam Ali syftar inte på en 9/11-terrorist utan på Muhammeds svärson Ali, vars minnesdag firas den 21:a dagen i den muslimska månaden Ramadan. År 2009 råkade den inträffa den 11 september.


Det var ju nästan en solskenshistoria. Men misstänksamheten mot islams budskap om heligt krig är befogad. Notera att budskapet är lika aktuellt i Sverige. Som bekant jublade en hel skolklass i Rosengård, när en av klasskamraterna visade bilder från 9/11. I Danmark har flera "svenskar" just dömts för planerade massmord på tidningen Jyllandsposten...

Vi vet inte hur många det kan vara som stöder sådana tankegångar.